(Hard Dance)-bileiden järjestyshäiriöt ja niihin puuttuminen

369 posts, 19 pages, 102,865 views

Jone

Posts: 8,258

#1 • • Edited Jone Archibald Haddock
Koska nyt näyttää olevan niin, että erityisesti Hard Dance-bileiden puolella karkeat järjestyshäiriöt ovat olleet jo jonkin aikaa aivan uskomattoman jyrkässä nousussa, niin olisi mielestäni paikallaan keskustella siitä mitä tämä epätoivottu käyttäytyminen saadaan niitettyä tapahtumista pois ja ne saadaan jatkumaan kaikkien meidän kannalta miellyttävissä merkeissä.

Listaa niistä ongelmatilanteista, joihin olen törmännyt joko henkilökohtaisella tasolla tai kuullut ystävilltäni:

Pahoinpitelyt:
Aikaisemmin väkivallan ilmeneminen bileissä oli täydellinen shokki suurinpiirtein koko paikalla olleelle yleisölle, koska se leimattiin kaikkien puolelta tähän kulttuuriin ja sen tapahtumiin täydellisesti kuulumattomattomaksi. Juuri minkään tasoista väkivaltaa ei bileissä ilmennyt kuin äärimmäisen satunnaisesti ja niihin yksittäisiin tapauksiinkin puututtiin asian vaatimalla vakavuudella.

Kauniimman sukupuolen epäkunnioittava kohtelu:
Jälleen kerran aikaisemmin toisen sukupuolen lähestyminen bileympäristössä osattiin toteuttaa pääsääntöisesti hyvin huomaavaisesti puolin ja toisin. Siitä oltiin kovasti ylpeitä ettei lihatiskimentaliteetti ollut rantautunut "meidän" tapahtumiimme ja kuinka bileissä kaikki saivat pitää hauskaa kukin omalla tavallaan ilman seksuaalista häirintää. Tästä on nyt edetty siihen pisteeseen, että tuntemattomien ihmisten perseiden puristelua ja muuta lähentelyä tapahtuu hyvin yleisesti ja aivan lähiaikoina olen saanut kuulla kahdesta raiskausyrityksestä bileissä.

Lavalle kiipeily, artistien häirintä ja klubin sekä ravintolan omaisuuden tuhoaminen:
Aloitetaan nyt vaikka siitä lavalle kiipeämisestä: Jos et ole tapahtuman henkilökuntaa (joka tietää kyllä mitä saa tehdä ja mitä ei + perusteet näille säännöille), niin älä lähde kiipeämään lavalle - halusitpa sitten vain ottaa kuvia tai tanssia siellä missä on näennäisesti tilaa. Bileiden dekot, lava-setupit ja muut vastaavat eivät myöskään ole olemassa siksi, että niitä saisi sormeilla omaksi huvikseen selvinpäin, "vahingossa" tai kaatokännissä / överikuoseissa törmäillen. Samaa koskee kaikkea tapahtumapaikan omaisuutta - kaikki varmaan ymmärtävät, että paikkojen rikkomisesta seuraa hyvin pian se että ravintoloitsija kyseenalaistaa elektronisen musiikin tapahtumien omaan paikkaansa järjestettäväksi ottamisen kannattavuuden. Suomeksi sanottuna mestat lähtevät alta jos pistätte paikkoja paskaksi. Tapahtumissa esiintyviä artisteja ei myöskään tule häiritä kesken keikan. Levyjen tai livejen soittaminen on esiintyjille duunia (vaikkakin useimmiten ihan hauskaa sellaista) ja heillä ei ole kesken keikan aikaa jäädä jauhamaan paskaa, kättelemään porukkaa tai muutakaan vastaavaa vaikka jostain yleisön edustajasta kuinka siltä tuntuisi.

Ekstensiivinen laittomien päihteiden käyttäminen bileissä:
Henkilökohtaisesti en edelleenkään ole tuomitsemassa huumausaineiden käyttöä tai niiden käyttäjiä millään tasolla (koska pidän tätä jokaisen meistä henkilökohtaisten valintojen piiriin kuuluvana asiana), mutta sen paremmin viinan juominen kuin doupin vetäminenkään eivät anna vapautuksia niistä yleisistä käyttäytymissäännöistä, jotka koskevat kaikkia meistä. Kuosaaminen on myöskin käsittääkseni kaikkien järjestäjien virallisen kannan mukaan epätoivottua, koska jo pelkästään lainsäädännöllisistä syistä siitä seuraa ongelmia. Ihmisten päihteidenkäyttö tuntuu laittomien substanssien suhteen olevan Hard Dance-puolella menossa entistä enemmän siihen suuntaan, että se on kovin jätkä joka vetää eniten sälää. Tästä mentaliteetista johtuen öyskät tuntuvat olevan nykyään enemmän arkipäivää kuin poikkeuksia ja mm. yhdet bileet on lopetettu poliisin toimesta ihan vähän aikaa sitten ja vähintään yhdellä henkilöllä oli hengenlähtö lähellä. Ei siis pidä roudata sitä douppia bileisiin ja jos sitä on pakko ylipäätään käyttää, niin vois käyttää sitten kanssa järkeä. Järjen käytön unohtamisella aiheuttaa ensisijaisesti vaaratilanteita itselleen ja toissijaisesti helvetin isoa haittaa koko alakulttuurille.

Valitettavasti suurimmasta osasta näitä em. järjestyshäiriöitä vastaavat alle kaksikymppiset uudet kasvot (joka ei tietenkään tarkoita, että koittaisin tässä nyt väittää kaikkien alle parikymppisten käyttäytyvän huonosti ja sitä vanhempien ainoastaan asiallisesti). Kaikesta tästä ja muista järjestyshäiriöistä (joista muut toivottavasti kirjoittavat tähän keskusteluun) täytyisi nyt päästä eroon. "Tarttis tehrä jotain" - lainasanoja viljelläkseni. Nyt olisi siis kiva kuulla muidenkin mielipiteitä siitä miten homma saadaan takaisin handuun ja tällainen perseily loppumaan. Ilmiselvää on se, että jokainen meistä voi asiaan vaikuttaa vähintään siten, että hakee järjestysmiehiä aktiivisemmin auttamaan epätoivotuissa tilanteissa kunnes niiden aiheuttajat toivottavasti itsekin ymmärtävät mitä pitäisi tehdä toisin.
Jussi Soro

Posts: 6,385

#2 • • Jussi Soro choon!
Sama ongelma on ikävä kyllä ainakin stadin suurimmissa kiksubileissä, tosin painottuen lähinnä tohon kauniimman sukupuolen väärin kohteluun, sielläkään ei sentään vielä ainakaan häiriöksi saakka ole järjestyshäiriöitä/ tappeluita. Voi johtua tietysti vähän aktiivisemmista järjestysmiehistäkin(?).
Grizzley

Posts: 2,893

#3 • • Grizzley HUGC/Avantgardistinen Utopistiminarkisti
Hyvä keskustelunavaus ja valitettavasti tarpeellinen. Samansuuntaista on kuulunut monista suunnista ja jonkin verran sattunut myös omiin silmiin.

Mitään patenttikonstia sille, että väkivaltaa (kaikissa sen muodoissa) ja öyskäilyä harrastava jengi saadaan kitkettyä, tuskin löytyy, mutta jos moiseen touhuun aletaan kiinnittämään aktiivisesti huomiota niin se yleensä jo auttaa. Eli epämiellyttävissä tilanteissa kaveria hihasta ja järkkärit paikalle, etenkin noi raiskarivässykät on sitä pahinta pelkuriporukkaa jotka ei itselleen liiemmälti huomiota kaipaa. Mua saa ainakin rauhassa häiritä jos on avun tarpeessa, autan mieluummin peppua puristelevan idiootin poistamisessa kuin jo raiskatun ambulanssiin kantamisessa.

Sosiaalinen kontrolli on toiminut ennenkin, eli itse tilanteessa nopeasti toimimisen lisäksi törkeästi käyttäytyville pitää tehdä selväksi etteivät he ole tervetulleita porukkaan...ja siihenkin löytyy tukea meistä poliittisesti epäkorrekteista jos tuntuu itsestä vaikealta sitä sanoa *pahis*

--
Signature summarily executed for treason

Avatar
#4 • • Edited sakk303 Guest
Olisiko sitten niin, että näin puolivälin tienoilla kuluvaa vuosikymmentä, on uusi klubisukupolvi nostamassa päätään ja niin hard dance- kuin kiksuareenojenkin (käsittääkseni kaksi peruspopittajien helpoiten lähestyttävää genreä) äärillä näkyy aikaisempaa enemmän tuoreita kasvoja. Nämä tuoreet kasvot eivät tiedä meidän pidempään bilettäneiden käyttäytymiskoodeja niin päihteiden käytön kuin lääppimisenkään suhteen. Tässä luulisi olevan ongelma pähkinänkuoressa, se taas on sitten eri asia, miten näitä acid housen kulta-aikana syntyneiden lasten käyttäytymistä kontrolloidaan/opetetaan olemaan ihmisiksi - tosiasia kun nyt on kuitenkin se, että oli bile mikä tahansa tai vaikkapa kesäinen uimaranta, niin häiriökäyttäytymistä ja päihteiden väärinkäyttöä löytyy yhä enenevissä määrin ja nuoriso aloittaa kaiken kokeilunsa paljon nuorempana kuin ennen. Tämä hard dance-ilmiö on yksi osoitus siitä, mihin ollaan menossa, kun äiti/isi osti sen omenaviinipullon rippikoululahjaksi, tai pahimmassa tapauksessa jo sitä ennen. Eli kasvatukseen ja yleisiin käytöstapoihin vedoten tämä hard dancessakin ilmenevä käytös on osa uutta, hämillään olevaa sukupolvea, joka on saanut liikaa, ellei jopa kaiken, aivan liian aikaisin. what to do?
Jammailija

Posts: 3,224

#5 • • Edited Jammailija d a n c e m a c h i n e s
Mun mielest klubikulttuuri on ollut ihanteellinen juuri ton takia ku siel on rauhallista kaikinpuolin. Mut yx asia mikä on saanu mut pelon valtaan on tietyt bodarit, jotka ilmestyy aika hermostuneessa kunnossa bileisiin. On jo riittävän pelottavaa, että miehellä on suhteettoman isot patit ja suonet pursuaa paidan läpi, mut siihen viel se, että selvästikin hakee kontaktia. Ja joskus tuntuu, ettei poketkaan uskalla heille mitään ennen kuin ensin tapahtuu jotain vakavaa. Mut onhan tietty porttikieltoja jaettu, mut uhkatilanne esiintyy aina uudelleen vain pienen tauon (porttikielto) jälkeen.

Meneex tää ny siihen, että mä rupeen ite kiskoo horkkaa jotta voin suojella teitä muita iloisia bilettäjiä?*nauru* Police officer Plur*uros*.

--
Näkemys yksilöstä oli se, että tällä ei ole pysyvää minää ja se kaipaa jonkinlaista pysyvää onnea, turvaa ja vakautta ja on alituisesti tarkoituksettoman toimelias...

bates

Posts: 707

#6 • • bates Tirehtööri
Kyllä mä näkisin, että tuo Jonen yllämainitsema ongelma koskettaa jollain lailla nykyään jo ihan koko nuorisokulttuuria sinällään.
Ajattelutapana nykyinen "mä teen mitä mä haluan" on idealtaan sinänsä ihan ok, mutta se yhdistettynä täydelliseen välinpitämättömyyteen, vastuuntunnottomuuteen ja piittaamattomuuteen muista ihmisistä on erittäin huono yhdistelmä. Lopputuloksen tuosta kombinaatiosta voikin lukea sitten vaikkapa täältä Klubituksesta.
Tai joka päivä ihan vaikkapa mistä tahansa tavallisesta sanomalehdestä.

--
The best way to predict the future is to invent it.

genki

Posts: 872

#7 • • genki
hööh mä oon varmaan ollut taas ihan tynnyrissä kun en viime säteissäkään nähnyt ainuttakaan järjestyshäiriötä. mun mielestä jengi käyttäyty jopa paremmin ku perus-houseklubissa jossa diivat rykii korkkareilla varpaiden yli häpeää tuntematta! ;]

--
crop circles in the carpet

Individual

Posts: 10,942

#8 • • Edited Individual HYPNO!
Mitä noihin lavalle kiipeämisiin tulee, niin olisikohan mahdollistaa irrottaa / palkata 1-2 järjestysmiestä lavan edustalle,
joiden tehtäviin kuuluu estää Huom! tarvittaessa asiattomien henkilöiden pääseminen stagelle ja täten sekä soittimien yms. tekniikan "suojeleminen". Ainakin rock-musiikkitapahtumissa hyvinkin yleinen näky.

Kyllä se, että tapahtumissa esiintyvillä artisteilla on täysi työrauha, vaikka vuorovaikutteisesta kokemuksesta onkin kyse,
pitäisi olla yksi tapahtuman järjestämisen perusasioita, samoin kuin se, että myös ennenkaikkea yleisön turvallisuus on tapahtumassa taattu. Nämä tietenkin on helpommin sanottu kuin tehty.
Jinx

Posts: 2,615

#9 • • Jinx Superfeminine

bates:
Kyllä mä näkisin, että tuo Jonen yllämainitsema ongelma koskettaa jollain lailla nykyään jo ihan koko nuorisokulttuuria sinällään.



Totta. Sitte tullaanbileisiin örveltämään *eiei**eiei* ehkä jonkinlainen opetustilaisuus näille tyypeille ois ihan paikallaan.

--
Pyllykkä

Uhuu

Posts: 844

#10 • • Uhuu Member of Team AD/HD ~kekkuloidi~
näistä bodareista on keskusteltu silloin premin kulta-aikoina ja oman näkemykseni mukaan onneksi
järjestyksenvalvojat osaavat nykyään onneksi karsia ne hankalimmat tapaukset jo ovelta.
huolestuttavaa on mielestäni se, että "normaalikokoiset" tyypit ovat ilmeisesti ottaneet oppia isommistaan ja alkaneet toteuttaa samaa kaavaa. se kertoo enemmänkin sitten jo asennemuutoksesta yleisesti.. ei vain muutaman häiriintyneen (tai liiallisesti päihtyneen) tyypin hankalasta käytöksestä.

jone on kyllä osunut asian ytimeen aloittamalla aiheen. jotenkin tuntuu, että bileympäristö on hengeltään muuttunut viimeisen vuoden aikana. ehkä osasyynä on myös se, että ns. normiporukka alkaa enenevässä määrin eksymään bileisiin osoittaakseen klubikelpoisuuttaan. valitettavasti tuossa joukossa on sitten myös niitä tyyppejä, joiden ajatusmaailma ei osu yksiin pidempään bileissä ravanneiden kanssa.

minun on pakko tunnustaa, että käyn kyllä häirikkötapauksen nähdessäni aika herkästi ilmoittamassa asiasta
järjestyksenvalvojille. he yleensä hoitavat tilanteen nopeasti ja ammattitaidolla. muutenkin ihmettelen kovasti sitä, miten ihmiset hauskaa pitäessään sietävät joko itseensä, toisiin tai omaisuuten kohdistuvaa häiriötä. yllättävän pitkälle saa mennä, ennekuin asiasta valitetaan tai sille tehdään jotakin.
lisäksi useamman kerran todistanut sen, miten öyskän rajoilla heiluvat tyypit ovat toisille eräänlaista sirkushuvia. vasta siinä tilanteessa, kun melkeinpä hengitys on pysähtynyt reagoidaan hätään.

jatkakaamme keskustelua aiheesta.. hyvä, kun toit jone asian esille!!!

-pilkunnussijauhuu

--
\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\"Today is the first day of the rest of my life...\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\"

Lucky-13th

Posts: 383

#11 • • Edited Lucky-13th
"IMO egotaistelut ym edellämainitut järjestyshäiriöt on aina kuulunut asiaan
varsinkin miehillä joilla on itsehillinnän hankaluuksia varsinkin humaltuneena."

väärinkäsitysten takia koko postaus uusiks prkl hyvä minä, järkätkää sitte pienenpiirin inside kemut missä saatte bilettää rauhassa. IMO tälläset järjsetyshäiriöt on nykypäivänä itestään selvää varsinkin apinalaumalta joilla virtaa vauhtia veressä.

Ja EN tarkottanut että se ois naisten vika jos paksuegosilla miehillä rupeaa hormoonit hyrräämään siihen malliin että otetaan sitten väkisin.

--
I´ve made up my mind, don´t confuse me with the facts!

Esa

Posts: 947

#12 • • Esa
Njah: Oliks toi trolli?
Individual

Posts: 10,942

#13 • • Edited Individual HYPNO!

Njah:
Hohoi onpas ongelmat, näähän kuuluu asiaan, ainakin nyt ja tulevaisuudessa. Sillä niin kauan kun oon nähny et ihmiset bilettää pikkasenkin rankemmin isossa porukassa ni överit,kiimat ja egotaistelut on kuulunu asiaan.
Tytöt pukeutuu niin seksikäästi, että en ihmettele jos eläimelliset vaistot ottaa ohjat, varsinkin miehillä joilla on itsehillinnän hankaluuksia varsinkin humaltuneena.



Niinpä, mutta jostain kumman syystä ne oikeat herrasmiehet löytyy kuitenkin aina vakioklubbajien joukosta ja turistien joukosta nämä perseestäpuristelijat, vai olenko ihan väärässä.

Ei aina viitsitä puolustella ongelmien olemassaoloa ongelmien olemassaololla.
Jussi Soro

Posts: 6,385

#14 • • Jussi Soro choon!

Njah:
Tytöt pukeutuu niin seksikäästi, että en ihmettele jos eläimelliset vaistot ottaa ohjat, varsinkin miehillä joilla on itsehillinnän hankaluuksia varsinkin humaltuneena.


Joo, mä vaadinkin täten kaikille naisille toppahaalareita bileisiin, ja sit ovelle viel sellanen naamakontrolli, et liian hyvännäkösille lätkästää vaiks naamari päähän.

Eikä se oo mikään raiskaus, se on vaan yllätysseksiä.
Lucky-13th

Posts: 383

#15 • • Lucky-13th

Individual:
---
Njah:
Hohoi onpas ongelmat, näähän kuuluu asiaan, ainakin nyt ja tulevaisuudessa. Sillä niin kauan kun oon nähny et ihmiset bilettää pikkasenkin rankemmin isossa porukassa ni överit,kiimat ja egotaistelut on kuulunu asiaan.
Tytöt pukeutuu niin seksikäästi, että en ihmettele jos eläimelliset vaistot ottaa ohjat, varsinkin miehillä joilla on itsehillinnän hankaluuksia varsinkin humaltuneena.

---


Niinpä, mutta jostain kumman syystä ne oikeat herrasmiehet löytyy kuitenkin aina vakioklubbajien joukosta ja turistien joukosta nämä perseestäpuristelijat, vai olenko ihan väärässä.

Ei aina viitsitä puolustella ongelmien olemassaoloa ongelmien olemassaololla.



No vakiot on jo oppinu, noobit ei. IMO yksinkertaista.
Laitetaan sitten mikrosirut jokaiselle ja vain ne keillä on skenepisteitä pääsee sisää klubittaa sivistyneesti.

--
I´ve made up my mind, don´t confuse me with the facts!

Hotblood

Posts: 387

#16 • • Hotblood

Grizzley:
Sosiaalinen kontrolli on toiminut ennenkin, eli itse tilanteessa nopeasti toimimisen lisäksi törkeästi käyttäytyville pitää tehdä selväksi etteivät he ole tervetulleita porukkaan...ja siihenkin löytyy tukea meistä poliittisesti epäkorrekteista jos tuntuu itsestä vaikealta sitä sanoa *pahis*



Toinen tarvittaessa mulkku täällä .O/ *muhaha*

--
"Mieluummin kadun tekemiäni asioita kuin tekemättä jättämisiä. En juurikaan kadu."

Individual

Posts: 10,942

#17 • • Individual HYPNO!

Njah:
---
Individual:
---
Njah:
Hohoi onpas ongelmat, näähän kuuluu asiaan, ainakin nyt ja tulevaisuudessa. Sillä niin kauan kun oon nähny et ihmiset bilettää pikkasenkin rankemmin isossa porukassa ni överit,kiimat ja egotaistelut on kuulunu asiaan.
Tytöt pukeutuu niin seksikäästi, että en ihmettele jos eläimelliset vaistot ottaa ohjat, varsinkin miehillä joilla on itsehillinnän hankaluuksia varsinkin humaltuneena.

---


Niinpä, mutta jostain kumman syystä ne oikeat herrasmiehet löytyy kuitenkin aina vakioklubbajien joukosta ja turistien joukosta nämä perseestäpuristelijat, vai olenko ihan väärässä.

Ei aina viitsitä puolustella ongelmien olemassaoloa ongelmien olemassaololla.

---


No vakiot on jo oppinu, noobit ei. IMO yksinkertaista.
Laitetaan sitten mikrosirut jokaiselle ja vain ne keillä on skenepisteitä pääsee sisää klubittaa sivistyneesti.



Juurikin näin...
Noh, toivottavasti nämä noobitkin whatever oppivat, miten herrasmies käyttäytyy ilman mikrosiruja.
Hotblood

Posts: 387

#18 • • Hotblood

Jammailija:
Mun mielest klubikulttuuri on ollut ihanteellinen juuri ton takia ku siel on rauhallista kaikinpuolin. Mut yx asia mikä on saanu mut pelon valtaan on tietyt bodarit, jotka ilmestyy aika hermostuneessa kunnossa bileisiin. On jo riittävän pelottavaa, että miehellä on suhteettoman isot patit ja suonet pursuaa paidan läpi, mut siihen viel se, että selvästikin hakee kontaktia. Ja joskus tuntuu, ettei poketkaan uskalla heille mitään ennen kuin ensin tapahtuu jotain vakavaa. Mut onhan tietty porttikieltoja jaettu, mut uhkatilanne esiintyy aina uudelleen vain pienen tauon (porttikielto) jälkeen.

Meneex tää ny siihen, että mä rupeen ite kiskoo horkkaa jotta voin suojella teitä muita iloisia bilettäjiä?*nauru* Police officer Plur*uros*.



Jani, näitä tilanteita jokusen nähneenä huomauttaisin et tilanteet menee joskus myös toisin päin. Niin uskomatonta kuin se onkin mut välillä jollain ihme itsetuntotripillä olevat kynäniskat kokevat tarpeelliseksi tulla tahallaan haastamaan riitaa isommille jätkille. Valitettavasti noita nuorempia heppuja ei hirveesti tarvii provosoida kun kiehahtaa vaikka olisivatkin ihan plur-fiiliksillä liikenteessä... Ja sit taas on piribodarit riehunu ja hakannu viattomia. En toki hyväksy provosoitumista ja siitä seuraavaa väkivaltaa mut asiat ei oo aina ihan mustavalkoisia.

Tosin tiedän kyllä keitä tässä tapauksessa tarkoitetaan ja oon aiheesta samaa mieltä, järkkäreiden kantti pitää riittää noidenkin ihmisten tapauksessa. Mut kaikkia treenattuja ukkoja ei pidä leimata muutaman hörhön takia.

--
"Mieluummin kadun tekemiäni asioita kuin tekemättä jättämisiä. En juurikaan kadu."

Jammailija

Posts: 3,224

#19 • • Jammailija d a n c e m a c h i n e s

Hotblood:
---
Jammailija:
---

Tosin tiedän kyllä keitä tässä tapauksessa tarkoitetaan ja oon aiheesta samaa mieltä, järkkäreiden kantti pitää riittää noidenkin ihmisten tapauksessa. Mut kaikkia treenattuja ukkoja ei pidä leimata muutaman hörhön takia.


Joo ei pidäkään leimata, siksi puhuinkin TIETYISTÄ bodareista. Ja varmaankin just niistä mitä säkin tarkoitat*nauru*.

--
Näkemys yksilöstä oli se, että tällä ei ole pysyvää minää ja se kaipaa jonkinlaista pysyvää onnea, turvaa ja vakautta ja on alituisesti tarkoituksettoman toimelias...

Lucky-13th

Posts: 383

#20 • • Lucky-13th
Eikös se nyt riipu ihan ihmisestä kuinka hän käyttäytyy bileissä? jokainen omalla tyylillään, vai?
Ois aika ikävää jos 99% hyvinkäyttäytyvistä antiskene noobeista ei pääsis bileisii häirikkö / trolliepäilyiden takia vaikka fanittaiskii saundia. Luulis nyt että ajanmittaa oppii käyttäytymään.
Voisin vertaa ns "häirikköä" nälkäiseen koiraan / kissaan joka on yksin kotona..
Pariin kertaan oon kuullu kavereilta, kun olen yrittäny saada heitä mukaan reiveihin että he ei halua tulla bileisiin jossa "jengi vetää essoi ja koksuu ja käyttäytyy ku apinat"
Onkohan näillä ennakkoluuloilla mitään tekemistä sen kanssa kuinka noobit sitten käyttäytyvät?
Millasii ihmisiä nää häiriköt on useinmiten olleet/ ovat?

--
I´ve made up my mind, don´t confuse me with the facts!