Back To The 90s Part IV

  From until   Tickets 6€   Age limit: 18   http://www.fedry.info  
Kuusisaari @ Oulu, Oulu  
acid, breaks, disco, hard, house, techno, trance, jotain

Dacia LIVE
XYBO
Gateway
Soppa & Redjack
DJ Jussi
DJ Bablo

FED ry. ylpeänä esittää... Back To The 90s Part IV

Missä: Kuusisaari, Oulu http://www.kuusisaari.net
Milloin: Lauantaina 12.8.2006
Aika: 21-04
Liput: 6e + narikka
Ikäraja: 18

PÄÄSALI:

DACIA LIVE (Tre) http://www.daciamusic.com/
DJ Jussi (FED, Tre)
DJ Bablo (FED, Oulu)

ALAKERTA:

XYBO (KHK, Seven Rec./Fleshwound Rec., Hki)
Gateway (ClubZone, Oulu)
Soppa & Redjack (ClubZone, Oulu)

Neljännen Back To The 90's tapahtuman pääsaliin olemme kutsuneet live-esiintyjäksi uuden nousevan suomalaisen eurodance-aktin Dacian. Vuoden 2005 alussa perustettu Dacia on niittänyt mainetta aluksi Mikseri.net musiikkiportaalissa ja nyt kesällä 2006 he esiintyvät jo isoilla lavoilla mm. Kalajoen Juhannusfestivaaleilla. Dacia on tuoretta, menevää ja takuuvarmaa suomalaista eurodancea. Dacian tuotantoon voi tutustua heidän kotisivujensa kautta. Ennen ja jälkeen pääsalin Dacia livesetin kuullaan FED ry:n omia residenttejä, tunnelmannostatuksen ammattilainen DJ Jussi ja massiivisen 90-luvun musiikkikokoelman omistava DJ Bablo takaavat nostalgisen menon. Toisena uutena vahvistuksena pääsalin lineuppiin liittyy Kiinasta Suomessa vierailulla oleva FED ry:n perustajajäsen DJ Maku. Hän hoitaa pääsalin lämmittelysoundit takuuvarmalla otteella.

Back To The 90s juhliin olennaisesti kuuluva klubipuoli saa tälläkertaa ainutlaatuisen vieraan. Olemme kutsuneet soittohommiin monille 90-luvulla 'reiveissä' käyneille tutun Xybon Helsingistä soittamaan kahden tunnin setin jossa kuullaan laaja kattaus 90-luvun konemusiikkia. Luvassa on ainakin wanhaa trancea, breakbeattia, acidia unohtamatta Xybolle ominaisia äärimmäisen rankkoja hardcore-mättöjä. Klubipuolen lämmittelyt hoitavat residentit Soppa & Redjack sekä Gateway. Soppa & Redjack soittavat 90-luvun loppupuoliskolle keskittyvän trancesetin, Gateway puolestaan kaivaa laukusta hieman vanhempaa trancea ja iloista rave-meininkiä. Klubipuolen meno tulee olemaan kovaa alusta loppuun, sen voi todeta jo nyt!

31.7.2003 @ HotNightClub, Oulu (torstai) 650 kävijää
15.10.2004 @ Night, Oulu (perjantai) 700 kävijää
17.9.2005 @ Night, Oulu (lauantai) 1100 kävijää
12.8.2006 @ Kuusisaari, Oulu (lauantai) ???? kävijää

Älä missaa vuoden suosituimpia ja puhutuimpia bileitä!


DACIA BIO:

dacia.jpg

Dacia on perustettu alkuvuodesta 2005. NyyJork ja Rion tapasivat Virroilla, kauniissa Suomen juhannuskaupungissa musiikkituotannon opiskelun merkeissä. Idea yhteistyöstä syntyi sattumalta, kun he päätyivät keskustelemaan omista suuntautumisistaan musiikin parissa. Mahdollista yhteistyötä lähdettiin työstämään hetkeä myöhemmin ja yhtäkkiä he huomasivatkin, että molemmat ovat samoilla linjoilla liikenteessä. Kaiken lähtökohta oli se, että suomenkielistä dancemusiikkia ei ole oikestaan yhtään markkinoilla, vaikka kysyntää olisi todella paljon. Ihmisille täytyy saada laadukasta kehoa liikuttavaa musiikkia, jossa on hienot melodiat ja laadukas tuotanto. Tämä oli alkuräjähdys yhteistyölle.

Monet illat vierähtivät ajatuksia vaihdellen ja omia kappaleita toisilleen soitellen. Kaikki näytti olevankin valmista, mutta vielä vokalisti puuttui. Kun mukaan löytyi vielä kaveripiiristä tuttu Susan, niin kaikki oli valmista.

Ensimmäiset varsinaiset Dacia biisit ”Hauskaa” ja ” Elämään Elämään” äänitettiin 2005 keväällä ja ne saivatkin suuren suosion mikseri.net:ssä vallaten top-40 sijoituksia. Tämän jälkeen kappaleita on työstetty urakalla ja albumillinen biisejä on jo tekeillä.

Työmoraali on kohdallaan. Lukuisina öinä biisejä ja ideoita ollaan pohdittu aamukahdeksaan energiajuomien ja kahvin kera. ”Se on todella uskomatonta, mitä unenpuute ja moninkertainen yliannostus kofeiinia ja guaranaa voi tehdä keholle...” But No Pain, No Gain! Samalla sitä tajuaa, kuinka primitiivinen ja huonoa läppää heittävä olento ihminen voi olla aamuyöstä lähemmäs vuorokauden tuotantosession jälkeen. Erittäin hauskaa tuo musiikin teko on kuitenkin ollut, senhän takia se kellokin saattaa aika usein unohtua. Hienointa on huomata kuitenkin yhteistyön hedelmällisyys. Rion ja New York myöntävät, että biisit ja niiden tuotanto on todella helppoa ja hauskaa, koska yhteistyö toimii todella hyvin. Susanin kanssa vokaalien työstö ja sovitus on ollut erittäin antoisaa. Hyvän bändin lähtökohta on ehdottomasti, että kokonaisuus on enemmän kuin yksilöiden summa. Se, että jotkut tietyt henkilöt muodostavat jotain sellaista, mihin kukaan ei yksin pääsisi lähellekään on aina tavoittelemisen arvoista. Pojat kuitenkin myöntävät työskennelleensä eri ihmisten kanssa aikaisemmin ja toteavat, että se on itse asiassa harvinaista, että yhteistyö nostaa omia kykyjä ja luovuutta potenssiin kymmenen.

Kuitenkin työ on kannattanut. Levy-yhtiömaailmassa on kiinnostusta ja baareissa ollaan soiteltu tuotoksia ja ihmisetkin ovat jopa tanssineet ja tulleet kyselemään, että ”mikäs tää juttu on”. Mikserissä on myös tullut monia tuhansia kuunteluja Dacia - kappaleille, joten sana leviää. Kehitys on ollut todella nopeaa ja se antaakin lisää itseluottamusta tätä projektia kohtaan.

Eli vielä tiivistettynä Dacian tarkoitus on tuoda Suomeen laadukasta suomenkielistä tanssimusiikkia. Ulkomailta tulee jatkuvasti loistavasti tuotettua ja suosittua musiikkia. Haluamme tehdä tämän saman suomenkieleksi, koska tiedämme että ihmiset haluavat sitä.

XYBO BIO:

xybo_1.jpg

Xybo on helsinkiläinen pitkänlinjan DJ joka on soitellut aktiivisesti levyjä yli 10 vuotta. Hän vieläkin kerää ja soittelee erityisesti vanhaa soundia josta etenkin old school breakbeat, acid ym. vanha soundi on erityisesti lähellä hänen sydäntään. Xybo pyörittää suomalaista Fleshwound labelia DJ Vihakoneen kanssa, labelin soundina on ollut lähinnä hardcore ja acid. Omia julkaisuja on tullut niin Fleshwoundilta kuin Seven recordsiltakin artistinimillä Disruptikk ja Painwalkers. Back To The 90's bileissä Xybo soittaa spesiaalisetin uk old school breakbeattia, acidia ja reippaampaa vanhaa trancea. Setin soundi tulee olemaan sekoitus iloisempaa '92 piano hc:ta ja synkempää kolkkinarskutusta. Setin aikana kuullaan enimmäkseen underground-hittejä joita ei ns. revival-kokoelmilta löydy. Luvassa on siis flashback 90-luvun reivien tunnelmaan!

AIKATAULUT:

YLÄKERTA (Pääsali):

21.00-00.45
DJ Bablo
90's dancemusic

n.00.45-n.01.30
DACIA LIVE
Electric guitars, special acts included...

01.30-end
DJ Jussi
Energetic 90's dancemusic

ALAKERTA (Klubi):

21.00-00.00
Soppa & Redjack
Late 90's uplifting trance -set

00.00-01.30
Gateway
Trance/Rave/Breakbeat -set

01.30-end
Xybo
Trance/Breakbeat/Acid -set